Napfűtés
Azonnali rezsicsökkentés
Napelem rendszerekkel és helyben tárolt energiával a folyamatosan változó energia áraknak nem lesz kiszolgáltatva.

Pellet technológia


A pellet technológia egy kényelmes és megbízható fűtési alternatíval, amely környezetbarát és megújuló energa forrásból származik.

Kezdjük azzal, hogy mi is az a pellet. A pellet maga kényszerszárított, majd apró 6-8mm-es méretre összepréselt fa granulátum. A vízelvonásnak köszönhetően sokkal jobb a fűtő értéke, mint a tűzifának és kevesebb is kell belőle. Eredetileg a fa pelletet a skandináv országokban kezdték el gyártani és alkalmazni, de manapság már úgynevezett agri-pelletekkel is találkozhatunk, amelyek napraforgóhéjból, szalmából és egyéb növényi származékokból készülnek. Hazánkban ezek igen nagy számban megtalálhatóak.

Ha úgy döntenénk, hogy nekünk ez a fűtési megoldás szimpatikus, akkor két dolgot tehetünk:

1.) Megvásárolhatunk egy komplett automata üzemű pellet kazánt pl. az általunk forgalmazott ULMA-t, egy méretben hozzá illő pellet tárolóval és élvezzük a kényelmet. Kb. 2-3kg pelletet eszik meg óránként a kívánt teljesítmény függvényében. Ha egy 750L-es tárolót használunk emellé a fogyasztás mellé, akkor a téli csúcs fűtési szezon idején is csak kb. 2 hetente kell újratöltenünk a ház hő szükségletétől függően. Karbantartása igen egyszerű, a legmagasabb kihasználtság idején egy hónapban egyszer kell 20 percet rászánni, de tavasztól őszig szinte nem is igényel törődést. Ez a kazán megcsinálja Önnek a használati meleg vizet, a padlófűtést és a radiátoros fűtést is. Ha ingatlana esetleg napelemmel is fel van szerelve, akkor átválthat a beépített 3X2KW-os fűtőbetétre és árammal üzemeltetheti a készüléket.

VFS_44f9b82e733b7da7b976601722e2cc0c

VFS_3e90bf0f854df2ec033ed00f44f40a52

2.) A következő opció az, hogy már meglévő vegyes tüzelésű kazánjára szereltet fel pellet égőfejet. Üzembe helyezésük igen egyszerű, mivel csak a kazán ajtajára kell ráilleszteni és egy adagoló csigával összekötni a pellet tárolót. Így fűthet pellettel, de alkalom adtán  más tüzelő anyagokat is alkalmazhat. A vezérlése ezeknek is automatikus, karbantartásuk megegyezik a már említett komplett kazánéval. Egy rácsatlakoztatott termosztát segítségével itt is megoldható a meleg víz ellátás és a különböző fűtési rendszerek működtetése. Ezekből az égőfejekből 5-500KW-os teljesítményig érhetők el készülékek.

Pellet technológiával nem csak családi házakat, de nagyobb épületeket is be lehet fűteni. Pellet üzemű légfűtéses kazánokkal csarnokokat, teniszpályákat, fóliasátrakat és egyéb epítményeket is felfűthet.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!